top of page
20230401_122642_edited_edited.jpg

Workshop
Leven vanuit Zelfvertrouwen

Misschien twijfel jij regelmatig aan jezelf en de (levens)keuzes die je maakt. Pieker je vaak over wat mensen van je vinden. Zeg je steeds 'ja' waar je 'nee' bedoelt. En misschien heb je bedacht dat je 'nou eenmaal zo bent': dat jouw onzekerheid nooit gaat veranderen.

Niets is echter minder waar! In de kern ben jij authentiek, sprankelend en vol (zelf)vertrouwen. Vanuit deze plek weet je precies wat je wilt, en weet je precies het pad te bewandelen dat gezond voor je is en je gelukkig maakt.

 

Je ego heeft alleen overlevingsmechanismen over deze diepe kern heen gebouwd, waardoor je jouw zelfvertrouwen (vaak) niet meer voelt, en steeds twijfelt over jezelf en je keuzes.

Kun je dit veranderen? Ja! Door lichaamswerk te doen (denk daarbij aan visualisatie en breathwork), kun jouw leven leren leven vanuit diep zelfvertrouwen.

 

In mijn workshop Leven vanuit Zelfvertrouwen maak je kennis met lichaamswerk. Deze middag ervaar je wat het met je doet als je contact maakt met jouw innerlijk kind én innerlijke kracht.

We starten de kleine, veilige groep door eerst met elkaar in gesprek te gaan. Wat betekent zelfvertrouwen voor jou? Waar loop je tegenaan? Ik geef wat achtergrondinformatie over hoe onze lichamen en systemen functioneren en waarom jij steeds tegen blokkades oploopt.

Vervolgens doen we een paar lichaamsgerichte oefeningen. Door uit je hoofd in in je lijf te gaan, ga je verder dan begrijpen. Je vóelt hiermee wat het betekent om niet meer piekeren over wat anderen van je vinden. Hoe het is om ruimte in te durven nemen, heldere grenzen te stellen en vanuit je intuïtie te leven.

 

Door niet meer te denken maar te voelen, kunnen jouw lichaam en systeem diepgaande transformatie doormaken. Aan het einde van de middag voel je heel duidelijk wat je hierin zelf kunt doen. Ik zal eerlijk zijn: deze transformatie is een proces, en je zult er ook na de workshop voor moeten werken. Vergelijk het maar met het trainen van je spieren: als je daar niets voor doet, verandert er ook niets.

 

Deze workshop zal je leven dan ook niet in een klap veranderen. Wel krijg je deze middag tools om jezelf in je proces te begeleiden. Ik geef je daarvoor persoonlijke tips, adviezen en oefeningen mee en je mag na afloop altijd contact met me opnemen als je ergens tegenaan loopt. Als jij écht voelt dat je vanuit zelfvertrouwen wilt gaan leven, en je wilt daarvoor doen wat nodig is, dan kan deze middag het startpunt zijn van een prachtige, diepgaande verandering in je leven.

 

Is deze middag geschikt voor jou?

Als jij voelt dat je minder bezig wilt zijn met wat anderen van je vinden maar wilt gaan leven vanuit wat JIJ belangrijk vindt. Als je openstaat voor lichaamswerk. Als je niet schrikt van 'nuchtere spiritualiteit'. Als je niet bang bent om emoties te voelen en jouw gedragspatronen onder ogen te komen. Dan ben je van harte welkom!

 

Vind je het een spannend idee om (in een groep) te gaan voelen? Dat is heel normaal. Als je zenuwen voelt is dat juist het teken dat jij toe bent aan deze stap. Weet dat bijna iedereen het spannend vindt en dat alles wat jij voelt tijdens deze middag welkom is. Je zult ervaren dat je ontspannen en met een vergroot zelfvertrouwen naar huis gaat.

Locatie: Centrum Utrecht

Duur: 3,5 uur

Kosten: € 55,-

Datum volgende workshop

Zaterdag 16 november 2024

Renée

'Ik pieker veel en slaap slecht. Ik ben bang wat anderen van me vinden en durf niet voor mezelf op te komen en grenzen te stellen. Ik laat te veel over me heen lopen waardoor ik ongelukkig word en dan soms ook boos.
Ik heb heel veel aan deze workshop gehad. Ik heb echt gevoeld hoe het voor mij als kind was, waardoor ik me nu zo gedraag. En ik heb ervaren dat ik mezelf kan helpen hierin. Ik voel nu al dat ik dat piekeren niet meer nodig heb, dat het vanuit mijn getraumatiseerde kindsdeel voortkwam. Dus ik ben heel dankbaar voor deze workshop. Ik kan het iedereen die bereid is om in z’n lichaam te gaan voelen zeer aanraden om deze workshop te volgen.'

Laura

'Ik deed mee vanwege een gevoel van wankel zelfvertrouwen en het moeilijk aan kunnen voelen/geven van mijn grenzen. Dat komt vooral tot uiting als ik voor groepen moet spreken of in het middelpunt van aandacht sta in een groep die ik niet ken. En ik heb in een aantal vriendschappen gezeten die ongezond voor me waren. Over het algemeen durf en doe ik veel, maar dit onderdeel van mijn leven belemmert me. Ik wilde graag uitzoeken wat hieraan ten grondslag lag en hoe ik er iets aan kan doen. 
Na de workshop voelde ik me - echt waar - verlicht. Het gevoel waar ik al langere tijd mee rondliep - gepest zijn op jonge leeftijd i.c.m. ouders die genoeg op hun bordje hadden waardoor ik mijn problemen mentaal ging rationaliseren i.p.v. voelen - is tijdens de workshop uitgediept. Door het innerlijk-kind-werk tijdens de workshop zag en voelde ik duidelijk hoe dit me heeft beïnvloed toen ik klein was. Die validatie is fijn. En nu kan ik beter een onderscheid maken tussen het bange kind in mij en mijn huidige ik. Daardoor merk ik nu al dat ik meer ontspannen ben en ook liever voor mezelf kan zijn. 
Ik zou deze workshop iedereen aanbevelen! Je neemt altijd wat mee uit je jeugd en dit zit ons vaak (onbewust) dwars. Het kan nooit kwaad om hier eens naar te kijken.'

Maria

'Ik ben heel lang in een relatie geweest waarin mijn ex-man mij regelmatig respectloos en uitputtend behandelde. Ik kwam daarom naar de workshop met grote problemen met mijn zelfvertrouwen. 
Tijdens de oefeningen kreeg ik het inzicht dat ik zijn gedrag helemaal niet heb geaccepteerd door een gebrek aan zelfvertrouwen, maar vanuit de sterke wens om een leven op te bouwen samen met mijn kinderen. Ik voelde hierdoor dat ik trots mag zijn op mijn gevoel en hoe ik daarmee ben omgegaan, en dat ik me niet hoef te schamen dat ik zijn gedrag heb geaccepteerd.​ Ik voel na de workshop veel meer helderheid, energie en vertrouwen. Ik weet nu dat ik het het goed heb gedaan. Ik heb deze workshop al aan een paar kennissen aanbevolen.'

Hanneke

'Ik voelde me erg gedragen en vastgehouden tijdens de workshop, en ook daarna door de nazorg die Anna biedt. Tijdens de oefeningen kwamen er veel emotie los, dat voelde heel fijn. Ik had dat niet verwacht. Ik was na de workshop moe, op een goede manier. Ontspannen. De workshop heeft echt dingen veranderd. Het is niet dat alles is opgelost, maar ik voel dat ik sindsdien minder geraakt wordt door het gedrag van anderen. Het doet me niet meer zo aan mezelf twijfelen. Als ik nu een spannend gesprek heb, hou ik eerst even mijn innerlijk kind vast. Daardoor voel ik veel meer zelfvertrouwen. Zo mooi dat ik dat in deze workshop heb geleerd!'

Cor

'De workshop werkt nu, een maand later, nog steeds door. Ik heb er veel aan gehad, ik merk dat ik in lastige situaties beter bij mezelf blijf en minder in paniek raak. Ik heb er sinds een workshop een nieuwe liefde bij: mijn innerlijk kind.'

Tineke

'Ik deed mee omdat ik ons individuele coachingstraject op een mooie manier wilde afsluiten. En omdat ik nieuwsgierig was naar mijn nieuwe definitie van zelfvertrouwen. Dat we met een kleine groep waren maakte het mega veilig. Ik ervaarde de middag als sereen. De workshop voelde veilig, welkom en waardevol. Met aandacht werd er gewerkt aan verandering aan inzichten in het leven. De workshop heeft een basis gegeven voor het herstel van mijn zelfvertrouwen. Het heeft mijn kijk op mijzelf weer een duwtje in de goede richting gegeven. Ik zou de workshop aanraden aan mensen die al eerder de link hebben gelegd tussen voelen en weten.  Mensen die specifiek op zoek zijn naar antwoorden op dit gebied.'

Judith

'Ik kwam naar de workshop zonder specifieke verwachtingen: ik was nieuwsgierig geworden door de titel. In de workshop gaf Anna aan iedereen het vertrouwen en de ruimte voor (het delen van) zijn eigen ervaring. Ik voelde me erg op mijn gemak, wat mij hielp om mezelf meer open te stellen. Ik vond de 5 Fasen van Herstel waar Anna over vertelde een interessant model! Ik zou deze workshop aanraden aan iedereen die het begrip "uit het hoofd, in het lijf" eens in de praktijk wil ervaren.'

Sandra

'Ik kwam naar de workshop om wat één of meerdere "zieke" relaties met me hebben gedaan. Vooral nu deze niet meer aan de orde zijn en het " gevaar " geweken is. De workshop heeft mij daadwerkelijk de ogen geopend op het gebied van het inner-kind. Het gevoel van zelfvertrouwen komt nu meer voorliggend ten opzichte van mijn irreële angst. Ik zou deze workshop graag aan mijn jongste dochter voorstellen aangezien zij een pijnlijke relatie heeft gehad met haar vader (is overleden). Dankjewel wel voor deze intensieve, waardevolle ervaring.'

Claudia

De sfeer die er in workshop heerste was prettig. Fijne ruimte, hartelijk welkom, thee, kaarsen, warmte, heerlijk bordje versnaperingen. Anna's uitleg, voor mij persoonlijk vooral over die ademhaling vooraf, was voorwaarde om ook echt tijdens de oefening gerustgesteld te zijn dat het oké is en mijn lichamelijke sensaties hierbij kunnen horen. Tijdens de ademhalingsoefening hield ze ons allen goed in de gaten. Ze bent op een juist moment bij me gekomen en heeft me verder kunnen helpen door haar hand om mijn buik en haar support. Onbeschrijflijk mooi wat er toen gebeurde. Echt bizar. Blijf dit vooral doen Anna! Ervaren! Verspreiden! Prachtig werk!

Wandrina

'Ik heb de workshop als mooi ervaren. Het heeft me ook verward, maar een vervolg sessie met Anna heeft het allemaal duidelijker gemaakt. Ook Anna's mail na de workshop, met de theorie, was heel helpend om het kwartje wat meer te laten vallen.  Ik heb deze workshop ook aan mijn man aanbevolen. 

Rogier

Ik zat teveel in mijn hoofd en wilde liever vanuit mijn lichaam leven.

In de workshop leerde ik weer een stap verder te zetten richting voelen vanuit mijn lichaam.

Ik zou de workshop zeker aanbevelen aan mensen die worstelen met teveel nadenken en hierin vastlopen; mensen die een volwaardige eerste stap willen zetten richten lichaamswerk om te zien wat dit voor hen kan betekenen..

Liesbeth

'Ik vond de workshop fijn. Anna handelt heel open en empathisch en er was veel ruimte voor gesprek. Het heeft mij aan het denken gezet over ademhaling en ik heb wat tips gevonden om dieper adem te halen en daarmee meer te gronden in mezelf. Bedankt daarvoor.'

bottom of page