top of page

za 13 apr

|

Een mooi natuurgebied in de buurt van Driebergen/Zeist

Buitendag voor 'naasten van narcisten'

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Buitendag voor 'naasten van narcisten'
Buitendag voor 'naasten van narcisten'

Tijd en locatie

13 apr 2024, 10:00 – 16:00

Een mooi natuurgebied in de buurt van Driebergen/Zeist

Over het evenement

Misschien heb jij in een narcistische of andere toxische relatie gezeten. Of zit je daar nu in. Of misschien weet je niet zo goed of jij met narcisme te maken hebt, maar voel je wel dat er iets niet klopt met jouw ouder(s), (ex)partner, collega of familielid.  

Als jij zoiets hebt meegemaakt, dan kan jouw leven behoorlijk donker voelen. Misschien is jouw zelfvertrouwen enorm afgenomen, voel je je steeds boos of verdrietig, pieker je en voel je je schuldig. Je zit vol vragen. Wat is er met me gebeurd? Hoe ga ik met deze persoon om? Moet ik het contact verbreken? Is het echt niet mijn eigen schuld? En vooral: kan ik ooit herstellen van deze relatie? 

Om die laatste vraag vast te beantwoorden: ja dat kan zeker. Je hebt jezelf langere tijd overeind moeten houden in een toxische relatie, maar jouw authenticiteit, levensvreugde en zelfvertrouwen zitten er gewoon nog, al kun je er nu niet (altijd) bij.  

Tijdens deze 'Buitendag' van Hof van Hovenkamp gaan we je helpen om weer in contact te komen met die levensvreugde. Natuurlijk ga jij niet in één dag weer helemaal gelukkig worden. Maar tijdens deze dag kun je wél ervaren wat het ook alweer betekent om te leven vanuit rust en kracht. Als je niet steeds alert hoeft te zijn. Wat het betekent om je grenzen te voelen en je verlangens - zonder dat je je daar schuldig over voelt of je afvraagt wat een ander daarvan vindt.  

Hoe we dit doen? Door jou een dag onder te dompelen in de kalmerende werking van de natuur. Je brengt de dag door met lotgenoten, onder begeleiding van ervaringsdeskundige en coach Anna. De hele dag is het motto: 'Niets hoeft, alles mag'. 

Het programma ziet er ongeveer zo uit:  

10:00 - Aankomst en kennismaking in het gezellige basiskamp. We bespreken kort het thema en leren elkaar al een beetje kennen.  11:00 - Je hebt de mogelijkheid om in het bos licht werk te verrichten voor Utrechts Landschap. Je bent dan op een gezonde manier met je lichaam in de natuur bezig, maar overvraagt jezelf niet. Steeds is de uitnodiging: blijf voelen wat jíj nodig hebt. Wil je even zitten of liggen? Doe dat vooral. Je kunt intussen met ons en elkaar in gesprek. Vragen stellen, je verhaal delen, of je laten inspireren door de natuur of de ervaringen van anderen.  

12:00 - Een heerlijke lunch, bereid boven het kampvuur door Roelof Hovenkamp.  

13:00 - Groepsgesprek. We bespreken het thema en Anna deelt de informatie waar jullie behoefte aan hebben. Je kunt je verhaal delen en je laten inspireren door de ervaringen van de anderen.  

14:00 - Een workshop onder begeleiding van coach Anna. Hierin doen we licht lichaamswerk (denk aan visualisatie en ademhalingstechnieken). Om te herstellen van narcisme is het immers belangrijk dat je op den duur uit je hoofd gaat, en meer gaat voelen. Waar zitten jouw verlangens en grenzen? En hoe leer je het stukje in jou dat zo bang is voor gevoelens van schuld en afwijzing, geruststellen, zodat je jouw grenzen en verlangens ook echt durft te gaan leven?  

15:00 - Stiltewandeling. Laat alles tijdens een kalme wandeling door het prachtige landschap op je inwerken.  

15:30 - Nabespreken. Als je wilt, kun je delen wat je vandaag bent tegengekomen. De laatste vragen worden beantwoord en je gaat naar huis met een helder idee van wat jij NU kunt gaan doen om van deze nare relatie te herstellen.  

De Buitendag vindt plaats op een mooie plek in het bos in de buurt van Driebergen-Zeist. We verzamelen rond 9:45 met z'n allen op een treinstation, en fietsen dan gezamenlijk (op een OV-fiets) naar het basiskamp. Je kunt ook met de auto komen, het basiskamp is ca 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Als je een ticket hebt geboekt, ontvang je tzt een mail met alle exacte informatie.  

Heb je vragen of wil je even kennis maken? Stuur gerust een berichtje.  

Over Hof van Hovenkamp kun je hier meer lezen: www.hofvanhovenkamp.nl

Deel dit evenement

bottom of page