top of page

do 20 apr

|

Masterclass

Masterclass: Van Surviving naar Thriving

In deze masterclass leer je wat jij nodig hebt om te herstellen van een emotioneel uitputtende relatie (en alle zelftwijfel die je daardoor voelt). Je gaat proeven aan lichaamswerk: wat is dit precies en hoe helpt het jou om te stoppen met overleven (surviven) en te beginnen met opbloeien (thriven)?

Deze masterclass is vol. Hou de website in de gaten voor nieuwe data
Zie andere evenementen
Masterclass: Van Surviving naar Thriving
Masterclass: Van Surviving naar Thriving

Tijd en locatie

20 apr 2023, 20:30 – 22:00

Masterclass

Over het evenement

Twijfel jij vaak aan jezelf? Kun je pas ontspannen als je goedkeuring krijgt van anderen? Voel je je vaak (diep) schuldig en pieker je veel?

Dan is er kans dat je ooit in je leven in een emotioneel uitputtende relatie zat. Dat is een relatie (bijvoorbeeld met je ouder(s) of een (ex)partner) waar jij hebt geleerd dat je pas waardevol bent als je presteert. Waarin je alleen maar dingen werden gewaardeerd die de ander goedkeurde. En waarin je dus hard moest werken om 'genegenheid' te verdienen.

Zo'n emotioneel uitputtende relatie (ook wel toxische relatie genoemd) kan grote gevolgen hebben voor jouw gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Weet dat jouw zelfvertrouwen, kracht en spontane zelf er gewoon nog zijn. Er zitten alleen trauma's overheen. Op het moment dat jij begint met deze trauma's helen, zullen jouw kracht en zelfvertrouwen vanzelf naar de oppervlakte komen.

Je gaat dan (weer) voelen wat JIJ wilt. Je durft ruimte in te nemen en grenzen aan te geven. Je gaat je intuïtie volgen en de keuzes maken die gezond voor je zijn. Je geniet meer van je leven, lacht vaker en voelt dat de mensen die dichtbij je staan van je houden om wie jij bent, niet om wat je presteert. Hierdoor kun je vol in het leven staan: je houdt op met overleven (surviven) en begint met genieten en opbloeien (thriven).

Maar hoe heel je dan jouw trauma's? In deze bijzondere online Masterclass ga je proeven wat er mogelijk is op het gebied van traumaheling door lichaamswerk. Denk hierbij aan een bepaalde manier van ademhalen, visualisatie, beweging en geluid. Trauma's zitten in het lichaam opgesloten, en moeten dus ook via het lichaam worden geheeld. Je kunt ze niet met denken en praten oplossen.

Tijdens de Masterclass zit je gewoon in je eigen, veilige en vertrouwde omgeving. Ik geef eerst uitleg over emotioneel uitputtende relaties en wat deze voor uitwerking hebben op jou als 'slachtoffer'. Ik leer je over de Vijf Fasen van Herstel en hoe deze jou helpen om uit de slachtofferrol te komen, en de regie terug te nemen over jouw leven. We doen een korte lichamelijke oefening die je laat voelen wat het lichaamswerk betekent, en wat het met jou doet. Hierbij kun je je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt, zodat niemand je kan zien en horen.

Aan het einde is er ruimte voor vragen en delen, en geef ik je oefeningen mee voor thuis. Deze oefeningen passen bij de Fase van Herstel waar jij nu inzit, en helpen jou verder in je herstel. Zo kun je zelf verder werken aan het herstellen van jouw zelfvertrouwen, en beginnen met opbloeien.

Omdat deze Masterclass een pilot is, zijn de kosten eenmalig maar 27 euro (om de kwaliteit te waarborgen is er een gelimiteerd aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met inschrijven).

Klinkt dit als iets voor jou? Schrijf je in via: https://www.radicalcompassion.nl/event-details/masterclass-van-surviving-naar-thriving

Deel dit evenement

bottom of page